Tara te vrea prost !! Adevaratul rol al sarii , zaharului si grasimilor

Posted: mai 12, 2011 in Uncategorized

Toti stim reclama repetata la exasperare de TV ” Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !”

Ăsta da avertisment medical! Ce înseamnă exces nu ne explică însă nimeni!!!

                     Vă dezvăluim azi o taină ţinută cu mari eforturi şi mulţi bani departe de urechile şi ochii „prostimii”.   La prima citire, exces înseamnă.prea mult, dar raportat la greutatea fiecăruia !!!
Între copilul de 20 de kilograme şi adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte… care bea apă puternic magnetizată  şi aproape pură şi cel de la şes sau de la oraş care primesc apa cea mai infectă, cel de la munte va „dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!
Nu uitaţi că nu suntem la fel, că nu avem aceeaşi grupa sanguină, că diferă şi RH-ul –  purtătorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) alţii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitaţi ceea ce mulţi vor să ascundă: orice reacţie a apei cu sarea produce… căldură!!!  Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!! Mai simplu spus, lipsa sării din sânge…prosteşte!!! 
                                https://i0.wp.com/www.delicioasa.com/wp-content/uploads/2010/04/sare.jpg
                          Intuiţia îmi spune că ăsta este  scopul lor real: să devenim legume! La muncă şi înapoi acasă, la televizor unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool, tutun şi medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect??? De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ??? Nu este vorba de boală şi moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba şi de bani, de mulţi bani, atât de mulţi încât viaţa copiilor şi a tinerilor…nu mai contează!!! Este vorba de profituri imense, accize şi taxe! Şi în fond este bine să ai multe „legume” în sistem ! Pentru ca legumele  îşi plătesc taxele.la zi!
Amintiţi-vă! Ce face medicul prima dată când ajungi în spital? Îţi schimbă regimul alimentar: fără sare!!!!  Adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot în corp.  Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate!  Ar declanşa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de „clasicul” zahăr alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine  naturală!
https://i2.wp.com/i394.photobucket.com/albums/pp26/KristinMarie2010/Honey.jpg
                         Glucoza participă  direct la formarea acidului dezoxiribonucleic  (ADN) adică a evoluţiei, vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile  naturale! Şi evoluţia dv. Genetică!
https://i1.wp.com/www.culinar.ro/forum/uploads/38827.jpg
                 Grăsimile ?! Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia… depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de „bolnavi”, şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc!.
Între vrăjeala ştiinţifică a unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia!… tot cu slană, pită, ceapa şi pălincă trăieşte! Nu face exces şi trăieşte mult şi bune… cum aţi vrea sa-şi crească altfel oile, să lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Şi toate astea până pe la 60-70 de ani… cu cojocul miţos de 40 de kilograme pe umeri şi bata în mână?
https://i2.wp.com/curentul.net/wp-content/uploads/2010/01/SibiuCioban.jpg
Comentarii
 1. Gabi M. spune:

  HRISTOS A INVIAT! Complimente! Multumesc pentru ADEVARURILE enuntate aici!Marea majoritate se uita la tv si se comporta ca atare…Asta au,asta dau…Despre gradul de inteligenta nu mai vorbim…Pacat! Doamne ajuta!

 2. Viorel spune:

  Apoi sa stii ca Dumnezeu a facut ca in compozitie alimetelor pe care ni le-a lasat ca hrana , sa existe suficiente saruri minerale, inclusiv NaCl, incat sa nu fie necesara adaugarea zilnica de sare cu pumnul cum ne-am obisnuit noi de mici sa ne delectam limba. Ciobanii si cei ce faceau munca fizica pe vremuri puteau manca mai sarat si mai gras , pentru ca pierdeau sare prin transpiratie si consumau surplusul de grasimi, dar azi ca stam la birou 8 ore/ zi si la Tv inca 3-4 ore/ zi, ce consumam noi ?
  Chestia cu ,,excesul” este ridicola atata timp cat nu se precizeaza ce inseamna exces, aici asa este.Mai bine ar spune ca toate mezelurile si snack-urile si conservele din marile magazine debordeaza de sare de bucatarie !
  Daca ne-am limita la sarea pe care o contine natural carnea proaspata, ouale, laptele si derivatele ( iaurt, smantana, cas, urda),pestele, cerealele , legumele ,si uneori am mai adauga sare la unele cereale ca orezul, care este sarac in NaCl, am avea sufuciente saruri sa ne functioneze neuronii.
  Asa ca nu mai lansa stiri alarmiste , complotiste si nerealiste.
  Mancam in general mai mult decat ne trebuie, si suntem sedentari, de aia este atata obezitate la oras.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s