Parintele Arsenie Papacioc – 2011 – „Luptaţi pentru ortodoxie, este singura credinţă mântuitoare.”

Posted: iulie 22, 2011 in Uncategorized

LUPTAŢI PENTRU ORTODOXIE, ESTE SINGURA CREDINŢĂ MÂNTUITOARE!”.

Arsenie Papacioc s-a stins în braţele nepotului său care i-a urmat paşii pe scara desăvârşirii monahale: protosinghelul Dimitrie Papacioc, de la Mănăstirea Cârţişoara, judeţul Sibiu. Purtând în priviri seninătatea insuflată de trăirea în duh, povesteşte: „Este fratele tatălui meu. Am crescut sub harul său. Astăzi a rânduit Dumnezeu să vin şi să fie ultimele clipe în care ne-am luat la revedere. Nu putea să vorbească, am comunicat în tăcere… Mi-a murit în braţe. A fost tatăl care ne-a crescut şi ne-a dat viaţă.

L-am întrebat cu puţină vreme înainte cu ce gând pleacă dincolo. Mi-a dat un răspuns care ne-a impresionat, dar ne-a şi înfricoşat pe toţi: „Mă duc cu o mare nădejde şi cu o mare frică. Teamă pentru că nu am lucrat în viaţă după câte mi-a descoperit Dumnezeu” .Vă daţi seama, dacă un om ca el se duce cu frică la judecată, ce să mai spunem noi?Florile care le aşezăm pe sicriul lui au vrut să fie o mărturisire vie a exemplului său.

Îmi spunea „să nu plângi la moartea mea. Să luptaţi cu toate energiile să vă mântuiţi. Dumnezeu vă ajută, dar să vadă că aveţi această năzuinţă sfântă. Nu leneviţi închipuindu-vă o mântuire nelucrată”. Referitor la energia din care îşi alimenta credinţa, protosinghelul declară că Părintele Papacioc avea o relaţie permanentă cu Dumnezeu: „Mesajul său a fost întotdeauna de iubire şi încredere. Spunea pretutindeni: „Luptaţi pentru ortodoxie, este singura credinţă mântuitoare.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s