„Ne îmbolnăvim numai din aceea că nu ne rugăm înainte de masă” Sf Serafim de Virita

Posted: martie 23, 2015 in Uncategorized

“Cât de des ne îmbolnăvim numai din aceea că nu ne rugăm înainte de masă și nu chemăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra mâncării. Inainte, oamenii făceau toate cu rugăciunea pe buze: când arau se rugau, de asemenea si semănatul și secerisul grânelor îl faceau tot cu rugăciune. Acum noi nu mai cunoastem ce fel de oameni au pregătit ceea ce noi mâncăm, fiindcă de multe ori alimentele sunt pregătite cu vorbe de hulă, cu batjocură și blasfemie. De aceea, neapărat trebuie să stropim hrana cu aghiasmă de la Bobotează, deoarece ea sfinteste totul și se poate mânca ceea ce am pregătit, fară sa ne tulburăm.

Tot ceea ce mâncăm noi este darul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii; prin mâncarea pe care o mâncăm, toată natura și lumea îngerească slujește omului. Pentru această, înainte de masă trebuie saăne rugăm în mod deosebit. Cu adevărat îngerii sunt cu noi la masă când noi mâncăm din mâncare cu rugăciune și mulțumire.”


(sursa : ” https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/02/articolul-zilei-02-10-2014-papusarii-ne-hranesc-ce-ne-invata-sfantul-serafim-de-virita-ne-reaminteste-ca-ne-imbolnavim-numai-din-aceea-ca-nu-ne-rugam-inainte-de-masa/ ” )

Nota : Nu este deloc greu – faceti rugaciunea Tatal nostru – la amiaza si seara spuneti urmatoarele : „Manca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul; iar cei ce-L caută pe Dânsul, vii vor fi inimile lor în veacul veacului.”  Dupa masa faceti macar o cruce mare !

Pentru cei cunoscatori gasiti aici rugaciunile complete atat inainte si dupa masa : ” http://www.bisericasfvineri.ro/rugaciuni/rugaciuni-inainte-si-dupa-masa/ ”  – Doamne ajuta !

Reclame
Comentarii
  1. carmencarmen1 spune:

    foarte important si folositor articolul Doamne ajuta!

  2. dodo spune:

    Adevarat este !La noi in casa sotul mereu face rugaciunile la masa,si dupa masa mereu face rugaciunea de multumire !Slava tie Doamne ,pentru toate bunatatile si bucuriile cu care ne fericesti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s